CONO kaasmakerij
CONO kaasmakerij
CONO kaasmakerij

CONO Cheese Factory

Koningin Máxima opende op 13 november 2014 de nieuwe kaasmakerij van Cono in de Westbeemster. Met de nieuwe kaasmakerij hebben de kaasmakers een kroon op het werk: de lekkerste kaas maken op een duurzame wijze in een duurzaam gebouwde kaasmakerij. Hypermodern maar toch ambachtelijk. In de nieuwe kaasfabriek moet jaarlijks 38 miljoen kilo Beemsterkaas van de band rollen.

 

Voor de kaasmakerij, de kantoren en inrichting van de terreinen zijn duurzame, tijdloze materialen gebruikt. Het gebouw is door zijn opbouw en materiaalkeuze op natuurlijke wijze geïsoleerd en er komt veel daglicht binnen. De nieuwe kaasmakerij is CO2 neutraal en wordt volledig klimaatneutraal. Het gebouw is genomineerd voor de prijs voor het duurzaamste gebouw van Nederland.

opdrachtgever: CONO Cheese Factory
ontwerp: Hugo Broeders
locatie: Westbeemster
realisatie: 2014
fotografie: Bastiaan Jongerius
Back
en_GB